СЛОВ*ЯНСЬКЕ ЧТИВО


Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Головна » 2015 » Квітень » 20 » Результати практичної роботи №2
Результати практичної роботи №2
10:41

    …У четвер, після озвучування першої частини заголовка, в аудиторії спостерігалося дрібне хихотіння. Мовляв, сидить він на своїй хвилі та впарює незрозумілі матерії. Цілком слушно – навіть натяку на образу не повинно бути. Варіант, за яким заздалегідь ПІДГОТОВАНИЙ студент має зорієнтуватися і «вилити» на папір частину свого світогляду, навіть за посередництва Інтернету залишається найбільш ефективним способом перевірки знань ЖУРНАЛІСТІВ. Не фізиків-математиків, бо на такий склад розуму годяться тести, а представників творчої професії. Погодьтеся (або заперечте), що це не сліпе копіювання таблиць в обмін на кілька балів, не затесані реферати з цінністю у вигляді чистої зворотної сторінки А4, й навіть не аналітична праця на рівні машинального узагальнення попередньо прочитаного. Це – «бойові» умови редакції, із перманентним шумом та нависаючим дедлайном. Якісна публіцистика не пишеться у часовому цейтноті? Читайте зразки достойних текстів і робіть протилежні висновки. Звісно, «вища ліга» під силу далеко не всім, тут себе віднаходять 10% від усієї генерації випускників. Ще 30-40% зароблятимуть на хліб у сфері комунікації (прес-служби, верстка, відеозйомка, коректура, call-центри, інформагентства), однак кожен третій вступає на факультет тільки для здобуття вищої освіти. Такий він, природний добір…

 

            «Мінус» за «я вважаю», «я думаю», «на мою думку», «мені важко…». Справді важко, а з урахуванням десятикратних повторів, безперспективно. Рибалка В., Турик Х., Шеверюк О., Савчук В., Котельницька І., Лушина Х., Кічало Ю., Чечко А., Бойко Т., Погоріла А., Сухар І., Шибіко А., Кук О., Сапіга І., Дмитрів Х., Кузан М., Галюк В., Ковальчук Л.

            «Мінус» за хиткість позиції – «Певно», «ймовірно», «хтозна». Це радше рекомендація, аніж помилка, однак половинчастому тексту (і такому ж автору) вірять одиниці. Федоришин Л., Бойко Т., Шибіко А., Саєвич І.

            «Плюс» тим, хто насправді готувався заздалегідь Присташ О., Проц Ю., Лушина Х., Саєвич І., Русінкевич Т., Мисюра С., Деркач А., Гаравська А.

            «Мінус» тим, хто не збагнув надскладного логічного логарифму «відповідь на друге запитання – двома реченнями». Кічало Ю., Чечко А., Бойко Т., Русінкевич Т., Москаленко. К., Ухіна Ю., Теслевич А., Кузан М., Кіндратович М., Княжик О.

            «Мінус» за ігнорування Соломона/епіграфа з «Політичної зими», попри його присутність у заголовку: Фірцак М., Марковська М., Кук О., Мисюра С., Люта Т., Касьянова М., Коровець Р., Кущук В., Гуцол О., Кравчук О., Бураковська Т., Йосипенко К., Горбань Д., Скрипнюк Д., Кухта Н., Ключник Т., Вархоляк О., Лелека М., Ковальська С.

            «Мінус» за шкільний переказ «Лабіринту» чи праць Ботєва. Терендій К., Скрипнюк Д., Зуб К.

Переглядів: 1054 | Додав: slovsvit | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 29.04.2024, 10:04
Вітаю Вас Гість
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Коли ви востаннє цілували маму?

Всього відповідей: 284

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz