СЛОВ*ЯНСЬКЕ ЧТИВО


Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Головна » 2009 » Червень » 9 » Скандальний "наостанок" ("фінал" другого курсу 2009 року)
Скандальний "наостанок" ("фінал" другого курсу 2009 року)
21:01

            Шкода, що так швидко завершується усе приємне. Не іспит маю на увазі, а два неабияк складні семестри – з радісними моментами і митями кризи. Намагався оцінити усіх об’єктивно та в останній день зовсім зледачів – почав ставити оцінки без відповідей. Воно, можливо, й добре, однак об’єктивність дещо втратилася. Думаю, пробачите: я ж бо не тримаю зла ні на кого. Незважаючи на непоодинокі випадки неповаги.

            Дивно, однак відчуваю, що старію. Ні тілом ще молодий (чітких зморшок, принаймні, не видно) – а от тягар якоїсь потойбічної вищості бентежить неабияк. Для вас це все вперше, розповідаєте з непідробними щирістю та занепокоєнням – а мене ніби коле щось, так хочеться й собі чогось натурального. Але куди там? Ви вперед, а я знову повертатимусь на круги своя: до Пушкіна, Чаадаєва і Ботєва. Така вона, доля викладача. Знаю, що слід шукати розради у «глибинному» світогляді, але хіба не хочеться інколи безтурботно плисти за течією, скорившись перед силою вітру й сонця (символізм)? Ще й як.

            Ломоносов був правий, коли стверджував, що добра воля потрібна журналісту, аби чітко бачити істину. Хіба хабарі для Ф.Д. – це істина, а ховання (заради оцінки) за чужими спідницями – це джентльменське благородство? Не розумію кількох десятків вас, тих, хто вчиться за батьківські гроші і торгується за елементарну трійку. І навпаки – поважаю більшість за приймання тієї оцінки, на яку заслужили. Моя старенька бабуся казала правду: хвороба – це розплата за попередні гріхи і я точно «затемпературю», якщо когось недооцінив. Бажаю вам бути здоровими, вірити і робити все для того, аби християнська чистота батьківщини розпочиналася з внутрішньої чистоти нашого факультету. Успіхів.


           

Переглядів: 3102 | Додав: slovsvit | Рейтинг: 3.8/12 |
Всього коментарів: 511 2 3 4 »
51 Промінь  
0
Цікавий у вас сайт!)Мене особисто усміхнуло, мабуть не часто зустрітрічаються настільки веселі та відкриті до студентів викладачі0

48 кэрбэр  
0
Маю адзіную заўвагу наконт парушальнікаў дысцыпліны. Лепей не ставіць -5, а выганяць із аўдыторыі. Ці вы прыхільнік "пажыцьцёвага заключэньня" замест "сьмяротнага пакараньня"?:)

49 slovsvit  
0
але ж -5 більш строге покарання: коли виганяти, то просто не буде +1...

50 lost_in_skopje  
0
Смяротнае пакаранне - гэта хутчэй вызваленне, чым пакаранне. А пажыццёвае зняволенне як штодзённы напамін... злачынства. Не?

46 OKSI  
0
Микола Миколайович у вас дуже класний сайт!! Загальне дякую, що його створили, інколи дуже допомагає)) Доречі, яка зі слов'янських літератур вам най більше подобаєть і що ви могли б порадити прочитати для загального розвитку????

47 slovsvit  
0
Гарно, коли відчуваєш потрібність. Російська з банальної причини - найбільше прочитав) Коли хочете чогось для унікального розвитку, то читайте маловідомі тексти відомих авторів. З відомоми усі завжди справу мають, анотації різні є, реферати, скорочені виклади, а так ви завжди будете знати щось нове. Толстой "Крейцерова соната", Гюго "93 год", Вальтер Скотт "Чорний карлик"...

45 Орисінька  
0
Доброго дня)Дуже тішусь,що потрапила до вас на сайт-ніколи б не подумала,що можу пробути на сайті викладача стільки ж часу,як і в "контакті")Хочу хоча б якісь конспекти написати-спробую зараз знайти якийсь список)ну а потім,напевно,продовжу читати Ваші дискусії з студентами)

44 Нютали  
0
Мда...конечно...кто бы мог подумать,что наши "смелые" журналисты будут писать неприятные вещи преподавателю,скрываясь за ником))))А смысл скрываться?Неужели нельзя открыто это сделать,если уже решились?)Тухлятина какая-то...Вообще,если нечего сказать хорошего,то лучше промолчать или сказать человеку это при личной встрече.Возможно,тогда тому кто решил сделать замечание,это прибавит только уважения.А в интернете - кто хочешь может))))
Лично я сказать плохого ничего не могу.У каждого человека есть свои недостатки,но в окружающих следует искать позитив,а не стараться обливать их грязью,таким образом стараясь возвысить собственное "эго".
Действительно,очень удивил тест на сообразительность и эррудированность на первой лекции.Удивительно,вопросы были такими легкими,но сама отвечала на них с затруднением.Заставляет поскрипеть заржавевшие мозги.Наверное,вы единственный преподаватель,который так неординарно подходит к обучению. yes
Свобода слова тоже немного сбила с толку...когда мы писали первую контрольную я написала все что думаю на самом деле,а не так как нас всех приучили думать и не была наказана за это...Очень порадовало.
До этого были коментарии по поводу того,что у нас нет либеральных преподавателей...Хм...хотела бы заметить, что у каждого совя правда, у каждого свое мнение и каждого своя либеральность.Если преподаватель дает тебе возможность высказывать свое мнение - радуйся.Многие наоборот,стараются как можно жестче убить в человеке всю индивидуальность и навязать только свое мнение.И только их мнение может быть правильным,хотя "правильность" у каждого,опять таки,своя.
Прошу прощения за то,что пишу на русском языке,но мне так удобнее.Мысли меньше путаются. smile
Так же хочу извиниться за то,что не предупредила,что пропускала пары не просто так,по прихоти, а потому что работаю.Надоело у родителей на шее сидеть(((
Спасибо за внимание, прошу еще раз прощения за то что на русском и пропускала пары.

P.S.:Если вас угнетает то,что вы возвращаетесь все время к одмому и тому же, возможно, высшие силы стараются вам подать знак,что стоит что-то поменять?Ведь,все в нашей жизни не просто так..


41 Svitlana  
0
Доброго дня Миколо Миколайовичу! Я студентка 25 групи, а в усіх списках балів у мене "0" та "-". Це дуже заслужено, бо я не зовсім не ходила на пари. Справа в тому, що після практики я влаштувалася на роботу і мене не змогли з певних причин перевести на заочне. Тому цього півріччя так-сяк на вільному відвідуванні. І від цього півріччя ніякої користі:(З наступного семестру вже буду на заочному. Прошу вибачення, я мала до Вас підійти та попередити, що так от навчаюсь, але щось завжди ставалось і я так і не підійшла. Тому пишу до Вас сюди. Я свідома того, що маю усе вивчити на рівні з одногрупниками і дуже хочу знати те, що й вони. Скажіть будь ласка, що я маю вивчити та написати, аби отримати свою частку знань та хоча б мати надію, що не зовсім все безнадійно та отримаю оцінку. Мені питати в одногрупників завдання. чи для студентів такої форми навчання у вас є інші завдання? Наперід вдячна!
Світлана Крижанівська, жрн-25с

42 slovsvit  
0
певна річ, що отримати залік одначасно з дисциплінованими колегами ви не можете. Спробуєте за талоном - підійдіть "у хвості" групи і щось вирішимо.

43 Svitlana  
0
Розумію, звісно. Дякую.

39 Lya  
0
Пишу від імені усіх заочників....Перечитала коментарі- аж не віриться....Тому поділюсь своїми враженнями. Звісно, молодого викладача важко сприймати серйозно,але цей стереотип зник одразу ж після першої лекції. Вірите, Миколо Миколойовичу, ми так стараноо готувались до пешого заліку ( ну і що, що ми - заочники), боялись зайти в аудиторію...Приємно здивувало те, що Ви сиділи зі студентами за одною партою і спілкувались на рівних позиціях, цікавились нашим життям за межами університету. Приємно було писаи контрольні роботи від себе, не користуючись іншими джерелами. Не менш приємно і те, що Ви оцінбвали наші власні думки. Цього року на контрольній дуже хотілось поспілкуватись з Вами. Пан Лильо заміняв Вас, а це було гарною нагодою для нас познайомитись ще з одним викладачем з Вашої кафедри. Ми сподіваємось, що зустрінемось із Вами на іспиті. І повірте, заочники справді вчаться)

40 slovsvit  
0
Так мені Тарас Ярославович про вас оди співав. Казав, що хтось обурювався - чому не по Алєксієвич контрольна. І заспокоював: читати - це ж щастя))) Я "завітрянив", тому не насмілився "нагороджувати" вас інфекцією. Але повірте - на парах краще, аніж у чотирьох стінах.

38 oxana marunyak  
0
Миколо Миколайовичу,не бійтеся старості: то наша природа. Боятись треба старості на самоті. А поки молоді - мудро використовуйте цінний час, шукайте позитиву у найпростіших речах; навіть тих же неслухняних студентах. :)))

36 Dushechka  
0
Чому ви так мало уваги приділяєте словацькій літературі, там що немає видатних письменників????????

37 slovsvit  
0
без заглядань у джерела я знають тільки Крмана і його літературну історію українських земель (про Мазепу писав). Все решта - то поетичні переклади Павличка...
Якщо славетність міряти Нобелівською премією, то нема))) А коли шукати серйозні причини, то точно бракує навчальних годин і (чого гріха таїти) моєї обізнаності у цій площині. Але істина в одному - бодай одного представника Словаччини, Сербії та Хорватії треба пропонувати для читання. Працюю.

33 Ром@шк@  
0
Микола Миколайович, Ви ВЕЛИКИЙ РОМАНТИК, інколи потрібно дивитись на світ простіше...Мені сподобалась ця стоття, але я не погоджуюсь з деякими вашими міркуваннями. Справа в тім що я належу до тих студентів які навчаються за БАТЬКІВСЬКІ гроші і торгуються за елементарну трійку!!!!!!Я це роблю з трьох причин: по-перше власних грошей я не маю і самостійно оплачувати навчання неможу, по-друге торгуюсь, в деяких ситуаціях, за елементарну трійку для того щоб потішити батьків хоча б тим балом і по-третє від того що я поторгуюсь можливо буде залежати моє подальше навчання в університеті, тобто мій рейтинг для того щоб поступити на 5 курс і мати закінчену вищу освіту.
І це не тактовно згадувати у статті про своїх колег (Ф.І.Д), бо складається враження ніби ви проводите паралель, показуючи-"о, дивіться, я кращий за нього!!"Те що він бере хабарі також можна чимсь пояснити, врешті-решт якщо студент не хоче вчитись то хай платить. Не ображайтесь, якщо я зачепила якісь ваші моральні принципи, таке життя, потрібно прощати!!

34 slovsvit  
0
скільки проблем - стільки й думок
виходить, що ви не повинні змінювати думку про мої "моральні принципи", якщо я скажу вам здати по 10 (20, 100) доларів і швиденько запишу по 51, 71, 91 бал у заліковку...

Хто казав - "лиш боротись - значить жити"? Єдиний "мужчина" в українській літературі. Або "засинаючи, подумай, що ти зробив для країни, а не що країна зробила для тебе". Я просто хочу не ховати погляд при зустрічі з вами після завершення курсу.


35 slovsvit  
0
звичано, романтик. Реалізм розпочнається трохи пізніше (див. матеріали лекції smile

1-10 11-20 21-30 31-35
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 15.05.2024, 11:56
Вітаю Вас Гість
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чого вам бракує для щастя?
Всього відповідей: 642

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz